keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kuka lohduttaisi Nyyttiä?

Tunnen itseni tällä hetkellä yksinäiseksi. Yksinäiseksi lapsettomuudessa. Some täyttyi tänään taas ultraäänikuvista ja työpaikalla puhuttiin isovanhemmuudesta. En tuntunut kuuluvani joukkoon.

Olin tänään PAS-ultrassa. Kaikki oli suht kunnossa siirtoa varten. Endometrium olisi saanut olla hieman paksumpi. Siirto siis ensi viikolla. Siihen asti Estradotit jatkuu ja Lugesteron alkaa viisi päivää ennen siirtoa. Pakkasessa huuruneniä on neljä. Neljä yritystä jäljellä. Toin lääkärille esiin huoleni epäonnistuneista hoidoista - neljä edellistä yritystä, eikä kiinnitysyritystäkään. Sanoi vain, "mutta se yksikin riittää". Ei juuri lohduttanut.

Kotona toin ahdistuneisuuteni esiin ja ensimmäistä kertaa koin, että puolisoni ei ymmärtänyt minua. Sanoin, että some on täynnä ultrakuvia ja hän tokaisi mielestäni siihen hieman tylysti jotain "mitä sitten"-tyylistä. Pelästyin. Nytkö se on kyllästynyt suruuni, kateellisuuteeni ja ahdistukseeni? Nyt olen ihan yksin... Itketti, mutta pidättelin... Kävin myös puolustamassa itseäni, mutta niin kuin aina, en osaa sitäkään. Kuulostan säälittävältä, valittavalta kitisijältä. Olen niin väsynyt, mutta saan olla surullinen ja kateellinen. Enkö saakin? Mutta kuka lohduttaisi minua?

2 kommenttia:

  1. Sain kirjoituksestasi sellaisen mielikuvan, että olet periaatteessa täysin asennoitunut siihen, että olet lapseton. Se on kuin kylmä totuus, kiviin kirjoitettu.
    Rhonda Byrnesin kirjassa Salaisuus kehotetaan kuvittelemaan sitä mitä haluat, ja tuntemaan niitä tunteita, mitä tuntisit kun olet saavuttanut haluamasi. Näin "maailmankaikkeus", tai mihin ikinä uskookaan, osaa vastata toiveeseen, sillä asennoitumisen takia olet jo matkalla. Ajatuksesta herää tunteita, tunteet saavat aikaan tekoja, ja teoista tulee tuloksia.
    Myönteisen ajattelun energia voisi vaikuttaa kehoosi toivomallasi tavalla - sen sijaan sureminen, kateus tuo juuri sitä itseään lisää.

    Kuvittele hetki, kun huomaat raskaustestin tuloksen olevan positiivinen. Ei jos, vaan kun.

    Sulje silmäsi.
    Mitä tunnet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, olen varmaan muuttunut asian suhteen kyyniseksi. Kiitos neuvoistasi, otan kokeiluun.

      Poista