lauantai 10. syyskuuta 2016

Kun tekee kaikkensa - silmäripsiä puhallellen

Mitä kaikkea te olette tehneet lapsihaaveen toteutumiseksi? En ole aiemmin pitänyt itseäni taikauskoisena, uskovaisena tai minään muunakaan, mutta tämä lapsettomuus on saanut uskomattomia tekoja aikaan.


Mustien kissojen tien ylitys, peilin hajoaminen ja kaikki muu taikauskoinen höpinä on saanut suuret mittasuhteet - nyt ei ainakaan onnistu raskaus, nyt ainakin menee kesken... Olen kuin pähkähullu puhallellut irtonaisia ripsiäni ja sulkenut silmäni tiukasti, pyytäen samalla raskautta ja tervettä lasta. Muistan myös hetket, kun istun suihkun lattialla suihkun alla, itken ja kädet ristissä rukoilen lasta meille - enkä edes ole uskovainen.


Sitten tietysti kaikki muu: ruokavalion muutos, hieronta, jooga, pilates, rentoutumisharjoitukset, vitamiinit, akupunktio... Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Mistään ei ole ainakaan vielä ollut apua.


Toisethan tulee raskaaksi viikon festaribiletyksen jälkeen, jolloin kunnon ravintoaineista tms. ole ollut tietoakaan. Onkohan näistä omista keinoista edes mitään hyötyä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti