maanantai 19. syyskuuta 2016

Kuvittelenko kipuni?

Tänään taas endometrioosi näytti kyntensä. Viime viikolla oli kiertopäivä 1 ja kamalat kuukautuskivut. Noh, lauantai oli jo helpompi päivä, mutta la-su yönä kovat kivut alkoivat valvottamaan.

Olin sunnuntain töissä ja maha oli todella kipeä. Selkä oli tulessa ja kipu säteili ainoaan munasarjaani ja reisiin. Kipu muistutti kohtutulehduksesta aiheutuvaa kipua ja olin aivan varma, että tulehdushan siellä on. Sunnuntai ja maanantai yö ei ollut sen helpompi, kivut tuntuivat pahentuneen. Päätin soittaa päivystykseen. Sieltä ohjasivat tulemaan polille ja verikokeisiin. Lisäksi virtsanäytehän otetaan aina virtsatieinfektion ja sukupuolitautien poissulkemiseksi.



Polilla minulla oli vastassa nuivaakin nuivempi lääkäri. Hän ei edes esitellyt itseään ja tuntui, että ei uskonut minua. Uä:ssa ja muissa tutkimuksissa ei löytynyt mitään selittävää, lääkäri epäili vain endometrioosin aiheuttavan kipua. Labran kautta kotiin. Tulehdusarvoissa ei ollut merkittävää, leukosyytit olivat hiukan koholla. Muutama päivä sairaslomaa ja lepoa.

Tuli kyllä niin turhautunut olo. Tuntui kuin olisin liioitellut kipua, joka kuitenkin valvotti yöt, eikä helpottunut särkylääkkeillä. Olen sen kaltainen ihminen, että menen vasta sitten lääkäriin, kun on aivan pakko. Nyt taisi olla ensimmäinen kerta, kun käynti oli turha... Nyt pelkoa aiheutti mahdollinen tulehdus ja sen johdosta hoitojen aloittamisen siirtyminen. Onneksi nyt ilmeisesti mitään vakavaa ei kuitenkaan ole tuloillaan.



Jälleen kerran saa todeta, että on tämä endometrioosi kyllä hanurista!! Tsemppiä kaikille tulevaan viikkoon, toivottavasti täälläkin se paranee loppua kohden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti